Dostupni linkovi

Tunis:Silovana djevojka se suočava sa optužbom "za nepristojno ponašenje "


Djevojku (27), koja tvrdi da su je silovala dva policajca, danas je u Tunisu ispitao sudija koji će donijeti odluku da li će ona biti optužena za nepristojno ponašanje što je izazvalo nezadovoljstvo u javnosti.

Ona je danas u sud došla u pratnji vjerenika, koji se suočava sa istom optužbom i lice je prekrio kako bi skrio identitet.

"Cijeli svijet me podržava. Tražim i vašu podršku", rekla je uplakana djevojka neposredno prije ulaska u kancelariju istražnog sudije Muhameda Ben Meftaha u pratnji advokata.

Djevojka, koja je, kako tvrdi silovana 3. septembra, i njen vjerenik nalaze se pod istragom zbog "nepristojnog ponašanja" i prema tim optužbama suočavaju se sa mogućom zatvorskom kaznom u trajanju do šest mjeseci.

Navodni napadači rekli su da su iznenadili par u "nemoralnoj pozi" neposredno prije nego što se navodno silovanje desilo.

Izvor iz tunišanskog pravosuđa rekao je da će do kraja današnjeg ročišta sudija donijeti odluku da li će ili ne optužiti mladi par.

Isti izvor rekao je da će nakon ispitivanja i pošto sasluša advokate sudija odbaciti slučaj ili će ga prebaciti pred odgovarajuću instancu.

Prema riječima izvora, policija je zaista iznenadila mladi par tokom seksualnog odnosa u automobilu.

Izvor je dodao da su dvojica policajaca odveli djevojku u patrolno vozilo, gdje su je silovali, dok je treći pokušavao da izvuče novac od njenog vjerenika.

Trojica policajaca, koji su uhapšeni ubrzo nakon što je slučaj prijavljen i očekuju suđenje, suočavaju se sa teškim kaznama u slučaju da budu proglašeni krivim.

Nekoliko stotina demonstranata okupilo se danas ispred suda noseći transparente i uzvikujući slogane u znak podrške djevojci.
XS
SM
MD
LG