Dostupni linkovi

Karabatić i ostali rukomateši Monpeljea danas pred sudijom


Rukometaši kluba "Monpelje", među kojima su i najbolji rukometaš svijeta Nikola Karabatić i reprezentativac Srbije Mladen Bojinović, pušteni su iz pritvora u Parizu i danas će se pojaviti pred sudijom u Monpeljeu.

Ukupno 16 osoba, od kojih su devetorica bivši i sadašnjii igrači "Monpeljea", uhapšeno je u nedjelju u Francuskoj pod sumnjom za ilegalno klađenje i namještanje utakmice šampionata Francuske.

Za sada se ne zna identitet igrača koji su tada pušteni iz pritvora, ali su se ostali, među kojima su i Luka i Nikola Karabatić, našli na slobodi dan kasnije. Njihov advokat juče je istakao da će oni priznati da su se kladili, ali i ne da su varali.

Tužilac Brajs Robin rekao je da su neki igrači blisko povezani sa kladionicama i da je zbog toga odlučeno da oni budu privedeni.

Tužilac je istakao da je djevojka Luke Karabatića Dženi Pris priznala da se kladila novcem koji je dobila od Karabatića. "Rekla nam je i koliko je novca tačno dobila od njega i koliko je on zaradio od klađenja", dodao je Robin.

Rukometaši su osumnjičeni da su namjestili meč 24. kola Francuske lige protiv Rena. Sumnja u regularnost meča pojavila se nedavno, kada je otkriveno da su supruge i djevojke osmorice igrača i još nekoliko klupskih radnika u tri kladionice u Francuskoj uplatili novac na poraz "Monpeljea", što im je donijelo zaradu od oko 200.000 eura.

U toj zemlji je od 12. maja 2010. godine sportistima zabranjeno klađenje.

U slučaju da budu proglašeni krivima, rukometaši bi mogli da budu kažnjeni sa po šest mečeva suspenzije i 15.000 eura, a ako se dokaže da su namiještili utakmicu mogli bi da odu u zatvor na pet godina.
XS
SM
MD
LG