Dostupni linkovi

Miletić: Nema zvanične potvrde o zabrani Parade ponosa


Četiri dana uoči najavljene Parade ponosa u Beogradu, premijer Srbije Ivica Dačić poručio je da je “na osnovu bezbednosnih procena moguće očekivati" zabranu Parade ponosa zakazane za subotu, dok pojedini mediji prenose da je odluka o zabrani već doneta.

Jedan od organizatora Goran Miletić kaže za RSE da im još niko nije zvanično potvrdio da će skup i šetnja biti zabranjeni.

Miletić ocenjuje da bi zabrana značila da je "država sklopila pakt sa huliganima".

"To više nije kapitulacija države, već je to zajednički poduhvat države i huligana budući da su ove godine "Dveri" i huligani sebi dali za pravo čak i da određuju umetnički program Pride weeka, jer mi se navodno nije svidela jedna izložba. I koliko vidimo da je premijer Dačić uzeo na sebe da dodatno pojašnjava da ta izložba nije u redu i da prouzrokuje tu retoriku koju su "Dveri" ponudile. Naravno da sve ovo nije tačno i da uopšte izložba nije nikakav razlog, niti je skandalozna, niti bilo šta drugo, već to samo vlastima može služiti kao izgovor za eventualnu zabranu Prajda", napominje Miletić.

Miletić kaže da ukoliko se zaista donese odluka o zabrani Parade ponosa, o održavanju parade će odlučiti njen organizacioni odbor.

"Zasada se sve radi prema planu. Program teče i završava se njegov drugi dan", izjavio je Miletić.
XS
SM
MD
LG