Dostupni linkovi

Beograd: Odloženo suđenje za pobunu JSO


Početak suđenja osmorici pripadnika Jedinice za specijalne operacije (JSO) zbog oružane pobune u novembru 2001. godine odložen je u utorak do sutra zbog zahteva odbrane za izuzeće tužioca za organizovani kriminal Miljka Radisavljevića i njegovog zamenika Dimitrija Popića koji postupa u tom predmetu.

O zahtevu za izuzeće treba da odluči republički tužilac Zagorka Dolovac, a odluka se očekuje sutra do početka suđenja koje je zakazano za 10 sati.

Branilac optuženih pripadnika JSO Vladimira Potića i Miše Petrakovića advokat Gradimir Nalić zatražio je izuzeće Popića i Radisavljevića, tvrdeći da se njegovi branjenici dovode u vezu sa ubistvom premijera, iako nemaju nikakve veze sa tim događajem, prenosi Tanjug.

Na optuženičkoj klupi su nekadašnji komadant te jedinice Milorad Ulemek i pripadnici Zvezdan Jovanović, Dušan Maričić, Veselin Lečić, Mića Petraković, Dragoslav Krsmanović, Dragiša Radić i Vladimir Pocić.

Pobuna JSO počela je 8. novembra 2001. godine posle hapšenja braće Nenada i Predraga Banovića, optuženih pred Haškim tribunalom za ratne zločine počinjene u logoru Keraterm.
XS
SM
MD
LG