Dostupni linkovi

Beograd: nastavak suđenja Mladićevim jatacimaSuđenje optuženima za pomaganje u skrivanju haškog optuženika Ratka Mladića od 2002. do 2006. godine nastaviće se danas i sutra pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu saslušanjem deset svjedoka.

Suđenje Mladićevim jatacima 21. decembra 2011. je ponovo krenulo ispočetka poslije ukidanja prvostepene presude kojom su bili oslobođeni optužbi za skrivanje bivšeg vrhovnog komandanta Vojske Republike Srpske 2002. do 2006. godine, javlja Tanjug.

Na optuženičkoj klupi su mahom izbjeglice iz Bosne i Hercegovine i tokom prvog suđenja su svi, osim generala Marka Lugonje, negirali da su mu pomagali u skrivanju.

Optužnicom im je stavljeno na teret da su, u različitim periodima od 2002. do 2006. godine, pomagali Mladiću da ne bude otkriven iako su znali da je Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju izdao nalog za njegovo hapšenje.

Kao glavni organizator "jataka" u optužnici je ranije bio označen oficir Vojske Republike Srpske Jovo Đogo, ali je on u toku procesa preminuo.
XS
SM
MD
LG