Dostupni linkovi

Romni kritikuje Obaminu spoljnu politiku



Kandidat republikanaca za predsednika SAD Mit Romni pojačao je danas svoju kritiku spoljne politike aktualnog predsednika Baraka Obame, i optužio ga za pasivnost naspram "vihora" koji je zahvatio Bliski istok.

"Naša zemlja je izgleda na milost i nemilost događaja umesto da njima upravlja", napisao je Romni u članku objavljenom u dnevniku Vol strit džornal (Wasl Street Journal).

"A to je opasno. Ako Bliski istok zapadne u haos, ako se Iran kreće ka nuklearnom oružju i ako je narušena sigurnost Izraela, Amerika može biti uvučena u taj vihor", naveo je Romni.

Posle kampanje koncentrisane uglavnom na ekonomiji, Romni se sve više osvrće na spoljnu politiku, koja se smatra jačom stranom sadašnjeg predsednika.

Kandidat republikanaca upozorava čitaoce na slabljenje američke moći u svetu posle nedavnih antiameričkih protesta u više arapskih zemalja zbog amaterskog filma u kome se izvrgavaju ruglu muslimani.

Dva američka kandidata za predsednika na izborima u novembru, prvi put će se u sredu suočiti u TV debati koja će biti posvećena unutrašnjoj politici i ekonomiji.

Debata o spoljnoj politici biće održana 22. oktobra.
XS
SM
MD
LG