Dostupni linkovi

Rasmusen: Izbori u Gruziji odlučujući test za demokratijuGeneralni sekretar NATO Anders Fog Rasmusen izjavio je danas u Briselu da parlamentarni izbori u Gruziji predstavljaju "odlučujući test" za demokratiju u toj zemlji.

Današnji izbori su "veoma važni za Gruziju" i zemlje članice NATO ih prate "s velikom pažnjom", kazao je Rasmusen na konferenciji za novinare.

Rasmusen je dodao da uz predsedničke izbore zakazane za 2013. godinu, današnje glasanje "predstavlja odlučujući test za demokratizaciju Gruzije".

Rasmusen je tokom nedavne posete Tbilisiju insistirao na važnosti organizovanja "slobodnih, pravednih i transparentnih" izbora.

"Cenim činjenicu da je gruzijska vlada pozvala brojne međunarodne posmatrače da nadgledaju izbore", dodao je prvi čovek NATO.

Glavna borba na današnjim izborima vodi se između stranke aktuelnog gruzijskog predsednika Mihaila Sakašvilija i opozicione koalicije milijardera Bidzine Ivanišvilija.

Lideri NATO odlučili su 2008. godine da bi Gruzija mogla da uđe u Alijansu, ali joj još nisu dali status zvaničnog kandidata.
XS
SM
MD
LG