Dostupni linkovi

Sanader optužio tužioca za politički progon


Bivši premijer Hrvatske Ivo Sanader, koji se u više slučajeva tereti za korupciju, optužio je u nedelju glavnog državnog tužioca Mladena Bajića da ga krivično goni po političkom nalogu nekadašnje premijerke Jadranke Kosor.

U prvom televizijskom intervjuu posle hapšenja krajem 2010. u Austriji, koja ga je kasnije izručila Hrvatskoj, Sanader je u emisiji "Nedeljom u 2" ponovio da je nedužan i izrazio uverenje da će to dokazati pred hrvatskim pravosuđem i rekao da su njegovi problemi počeli u trenutku kada je pokušao da se vrati u politiku kroz funkciju počasnog predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).

Pošto ga je izbacila iz stranke, tadašnja predsednica HDZ-a i njegova naslednica na tom mestu Jadranka Kosor naložila je, kako tvrdi Sanader, državnom tužiocu njegov krivični progon.

Sanader je oštro napao Bajića za koga je rekao da u nedostatku dokaza putem medija pokušava da stvori utisak u javnosti da je kriv.

Odbacio je navode da kritikom Bajića utiče na sudski postupak, jer je, kako je rekao, državni tužilac samo jedna stranka u postupku. Prema njegovim rečima, tužilaštvo selektivno vodi procese.
XS
SM
MD
LG