Dostupni linkovi

Venecuela: Ubijena dva opoziciona političara


Dva opoziciona političara ubijena su tokom predizbornog skupa, nedelju dana pre predsedničkih izbora u Venecueli, javio je u nedelju britanski Bi-Bi-Si (BBC).

Uoči održavanja predizbornog mitinga, napadači su ubili pripadnika opozicione Prve pravde Geisona Valera i nezavisnog političara Omara Fernandesa, koji su nameravali da podrže kandidata Enrika Kaprilesa i obrate se okupljenima u državi Barinas, prenosi Tanjug.

U saopštenju Prve pravde se navodi da je put bio blokiran Čavesovim pristalicama i, kada su dvojica političara napustila automobil u pokušaju da dođu do bine, na njih su pucali naoružani napadači iz kombija.

Agencija Rojters dodaje da je u napadu dvoje ljudi ranjeno i da je šestoro potom uhapšeno, kao i da je opoziciona koalicija Demokratska unija zatražila sprovođenje hitne istrage.

Predsednička kampanja se završava u narednih nekoliko dana, uoči 7. oktobra, kada se održavaju predsednički izbori na kojima je više od 30 opozicionih stranka podržalo kandidata Kaprilesa, koji treba da izađe na megdan aktuelnom predsedniku Ugu Čavesu koji je na vlasti od 1999. godine.
XS
SM
MD
LG