Dostupni linkovi

Kukan: Pravi trenutak za nastavak dijalogaPravi je trenutak za nastavak dijaloga Beograda i Prištine i primenu postignutih sporazuma dve strane, izjavio je danas u Beogradu poslanik Evropskog parlamenta
Eduard Kukan.

Na pitanje kako će se najviši predstavnici Beograda i Prištine sastati kada do sada nije bilo kontakata među njima, Kukan je rekao da još nije odlučeno o tome ko će pregovarati ni o tehničkim pitanjima vezanim za dijalog.

"Čeka se povratak Ketrin Ešton, kao i srpskih i kosovskih političara iz Njujorka, gde imaju različite sastanke", kazao je predsedavajući Delegacije EP za odnose s Albanijom, BiH, Srbijom, Crnom Gorom i Kosovom.

Kukan je ukazao da je "nova vlada formalno potpisala IBM (Sporazum o zajedničkom upravljanju prelazima)" i da je "sada trenutak da se on primeni".

Odgovarajući na pitanja novinara, Kukan je rekao da održavanje Parade ponosa "nije neka prepreka" za napredak Srbije prema Evropi, ali da se činjenica da se ona organizuje, zabranjuje ili otkazuje "uzima u obzir kada raspravljamo o ljudskim pravima i pravima
manjina".

"Odgovarajuća organizacija parade bi pomogla", kazao je Kukan i ocenio da "prošla parada nije dobro prošla".
XS
SM
MD
LG