Dostupni linkovi

Sanader: Ponovo ću voditi HDZ i Hrvatsku



Bivši hrvatski premijer Ivo Sanader, protiv koga se vode četiri sudska postupka, kaže da zna da će iz svega izaći neozlešen i da će ponovo voditi HDZ i zemlju.

Portal zagrebačkog "Jutarnjeg lista" objavljuje delove autentičnih zapisa iz razgovora sa Sanaderom, sabranih u knjizi čiji je autor Dan Aleksej, koji je predstavljen kao ugledni belgijski novinar rumunskog porekla.

Uredništvo "Jutarnjeg" je, kako se navodi, angažovalo Alekseja da pokuša da razotkrije dubinske razloge zbog kojih je obećavajuća politička karijera završila na optuženičkoj klupi. Knjiga tek treba da izađe iz štampe, a radni naslov joj je "Hrvatski hibris" ili "Ivo Sanader - portret jedne nacije".

U svojoj ispovesti Sanader je ispričao da su napadi na njega započeli nakon konferencije za novinare 2010. godine, šest meseci pošto je podneo ostavku, na kojoj je obelodanio da želi da se vrati u politiku.

Za sve što mu se dešava krivi svoje partijske kolege iz HDZ-a Jadranku Kosor, Mladena Bajića i Tomislava Karamarka, za koje kaže da su sve slučajeve protiv njega izmislili kako bi ga uništili.

"Znam da ću pobediti u ovom procesu. Da, mediji su protiv mene, tu je i Bajić koji koristi novinare protiv mene, ali znam da ću pobediti… Znam da ću kroz sve ovo proći neopovreĐen i da ću jednog dana ponovno voditi stranku i zemlju. Imam to u sebi. To je poziv, zvanje...", uveren je on.

Nazivajući sve što mu se dešava "velikom lakrdijom", Sanader se pita i gde je nestala "pretpostavka o nevinosti", jer se već godinu i po dana neprestano ponavlja da je kriv i da sud nema šta da raspravlja o opravdanosti optužbi pritiv njega, već samo treba da se odluči o visini kazne.

On tvrdi i da nije napadnuta samo njegova porodica, već i njegovi prijatelji koji su mu pomagali, pa i oni koji su o njemu samo lepo govorili. takođe, negira sve optužbe koje mu se stavljaju na teret i dodaje da je ostavku 2009. godine podneo, između ostalog, i zato što je bio "malo umoran".
XS
SM
MD
LG