Dostupni linkovi

Hag: Mladiću zabranjena usmena konzultacija u sudnici


Nakon niza incidenata tijekom svjedočenja 5 svjedoka haški suci su zabranili generalu Mladiću usmenu konzultaciju u sudnici, javlja dopisnik RSE.

„U jednoj od tih situacija gospodin Mladić je iznio zapažanje da svjedok laže“, dao je primjer vrijeđanja svjedoka predsjedavajući sudac Alphons Orie.

Sudac Orie je ostavio optuženom mogućnost da na komadu papira napiše nekoliko napomena i preda ju braniteljima kada je to neophodno.

Mladić inače aktivno sudjeluje u svojoj obrani konstantnim napomenama svom timu obrane, što je često nerviralo suce budući da je u mnogo slučajeva optuženi pri tom ostavio upaljen mikrofon, ili je bio preglasan, tako da su ga mogli svi čuti u sudnici i oko nje.

Zbog svojih komentara jednom je čak i izbačen iz sudnice, što je presedan u haškom procesuiranju.

Mladićev branitelj Branko Lukić je izjavio kako razumije odluku sudaca, ali i napomenuo da će konzultacija s klijentom biti usporena zbog toga u sudnici jer sporo piše zbog zdravstvenog stanja.

Suđenje se nastavilo iskazom Sulejmana Crnčala koji će svjedočiti o protjerivanju njegove obitelji s Pala 1992.godine te kasnijoj pogibiji supruge na sarajevskoj tržnici Markale 1995.godine.

Bivši zapovjednik Glavnog štaba Vojske Republike Srpske Ratko Mladić tereti se za dvostruki genocid i ostale zločine u BiH, 1992-1995.godine.
XS
SM
MD
LG