Dostupni linkovi

Odgovor Irana na Netanjahuov crtež: Uzvratićemo na svaki napad


Iran je u petak saopštio da će se osvetiti za svaki napad, nakon sto je Izrael pozvao da se uspostavi "crvena linija" i spreči Teheran da se domogne nuklearne bombe.

Uzvraćajući na govor koji je juče u Generalnoj skupštini UN održao izraelski premijer Benjamin Netanijahu, misija Irana u svetskoj organizaciji u pisanom saopštenju je navela da je Izrael izneo "neosnovane i apsurdne optužbe protiv isključivo mirodnopskog nuklearnog programa Teherana"

"Iran je dovoljno snažan da se odbrani i zadržava puno pravo da uzvrati svom silom za svaki napad - navodi se u saopštenju", javio je Rojters.

Netanjahu je upozorio da će Iran za godinu dana imati dovoljno obogaćenog uranijuma da proizvede nuklearnu bombu i pozvao međunarodnu zajednicu da povuče "jasnu crvenu liniju" i reaguje na vreme.

Britanija, Francuska, Nemačka, SAD, Rusija i Kina već skoro 10 godina pregovaraju sa Iranom u nastojanju da ga ubede da obustavi svoj nuklearni program u zamenu za političke i ekonomske ustupke.

Iran poriče da želi da se domogne nuklearne bombe, ističući da nuklearni program koristi samo za proizvodnju struje i medicinskih izotopa, podseća Tanjug.
XS
SM
MD
LG