Dostupni linkovi

Milanović pred Generalnom skupštinom UN-a


Premijer Republike Hrvatske Zoran Milanović govorit će danas pred Općom skupštinom UN-a. Zadnjeg dana zasjedanja, predsjednik hrvatske vlade dobit će priliku govoriti u najvažnijoj instituciji na svijetu.

Premijer Zoran Milanović i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić cijeloga tjedna borave u New Yorku gdje su održali niz bilateralnih susreta, a predsjednik Vlade posjetio je i hrvatsku iseljeničku zajednicu.

Danas poslijepodne po lokalnom vremenu obratit će se na 67. Općoj skupštini UN-a. Uoči odlaska ovako je odgovorio na pitanje koji će biti glavni naglasci govora. "Naglasak će biti na situaciju u svijetu i sve ono što jesu svjetska pitanja u sferi Ujedinjenih naroda.

Međutim, prije nego što se govor pročita, obično se ne govori o njemu. Čak imate i onu oznaku da se osigura da se ne raspačava prije nego što se izreče. Vidjet ćete, čut ćete, ali ništa povijesno", kaže Milanović.

Govorom završava američka turneja, a onda se predsjednik Vlade vraća u Hrvatsku i hrvatsku realnost. "Ovo su važne stvari, međutim, ipak se najvažnije stvari za Hrvatsku događaju u Zagrebu i Bruxellesu. Tjedan dana je dosta. To je srećom samo jednom godišnje", naglasio je Milanović.
XS
SM
MD
LG