Dostupni linkovi

Sindikat podgoričkog KAP-a održava štrajk upozorenja


Sindikat podgoričkog Kombinata aluminijuma (KAP) organizovaće danas u 14 sati jednosatni štrajk upozorenja na platou ispred upravne zgrade, zbog mogućeg novog gašenja ćelija u fabrici i slanja radnika na prinudni odmor.

"Pozivamo zaposlene u KAP-u da nam se pridruže na protestu u zajedničkoj borbi za očuvanje naše egzistencije i opstanak KAP-a, usljed najave novog gašenja ćelija i pokušaja autsorsovanja svih neproizvodnih cjelina", navodi se u saopštenju Sindikata KAP-a.

Protestno okupljanje u srijedu je organizovala druga sindikalna organizacija u KAP-u, Sindikat Aluminijuma. Sa protesta je poručeno da radnici neće dozvoliti gašenje preduzeća i zatraženo je od nadležnih da odmah počnu da rješavaju problema.

Iz Sindikata KAP-a su najavili da će se svim sredstvima sindikalne borbe suprostaviti novom gašenju radnih mjesta, jer smatraju da bi to moglo dovesti do zatvaranja kompanije.

»Tražimo da iz Vlade saopšte koja je konačna sudbina KAP-a? Dok se navodno prepucavaju sa Centralnoevropskom aluminijumskom kompanijom (CEAC) i najavljuju nove poslodavce koji će KAP-u vratiti stari sjaj, mi tonemo sve dublje u beznađe«, poručili su iz Sindikata KAP-a.
XS
SM
MD
LG