Dostupni linkovi

Mediji: Predsednik Ustavnog suda Srbije prima četiri plate


Predsednik Ustavnog suda Srbije Dragiša Slijepčević prima čak četiri plate i jedan je od rekordera po broju zarada, piše Blic.

Taj list navodi da je Slijepčević do skoro imao i pet plata, ali je u međuvremenu dao ostavku na jednu od funkcija, pa je ostao sa četiri plate, koje ukupno iznose 237.000 dinara mesečno.

Naime, Slijepčević na mestu sudije USS zarađuje 180.982 dinara, takođe je predsednik Odbora za polaganje pravodusnog ispita, za šta prima naknadu od 30.955 diranara. Do pre nedelju dana bio je i predsednik Komisije za javne beležnike gde je zarada 60.000 dinara.

Predsednik USS je i član uređivačkog Odbora stručnog časopisa "Pravni informator" gde zaražuje 21.999 dinara, što je novac iz javnog izvora prihoda, piše dalje Blic i dodaje da je on i predavač na Pravnom fakultetu u Beogradu. Za taj posao Slijepčević je prijavio da prima 4.000 dinara.

Mesto člana Komisije za javne beležnike nije evidentirano u registru imovine funkcionera Agencije za borbu protiv korupcije, piše Blic i dodaje da nije uspeo da dobije potvrdu da li je to primanje Slijepčević prijavio.

Sam Slijepčević je potvrdio da obavlja sve te navedene funkcije. "Da li vi smatrate da neko ko radi ne treba i da bude plaćen za to što radi", odgovorio je predsednik USS.

A na pitanje da li može sve te funckije kvalitetno i da obavlja i da li je možda razmišljao da se odrekne neke od njih, on je rekao: "Šta vas zanima kome ću ja i šta dati ili gde usmeriti. Sve je pošteno zarađeno, a ako smatrate da je to sramota to je vaš problem."
XS
SM
MD
LG