Dostupni linkovi

SAD bojkotuju Ahmadinedžadov govor u UNSAD bojkotuju današnji govor predsednika Irana u Generalnoj skupštini Ujedinjenih
nacija, saopštila je američka musija u UN.

Mahmud Ahmadinedžad je "još jednom iskoristio posetu UN kako bi izneo svoje paranoične teorije i gnusne uvrede Izraela... zato su SAD odlučile da ne prisustvuju" njegovom govoru, kazala je portparolka američke misije u UN Erin Pelton.

"Posebno je šteta što gospodin Ahmadinedžad ima na raspolaganju govornicu Generalne skupštine na dan (jevrejskog praznika) Jom Kipur", dodala je ona.

U izjavama koje je dao od dolaska u Njujork pre dva dana, iranski predsednik je rekao da Iran ne "obraća nikakvu pažnju" na izraelske pretnje da će napasti iranske nuklearne instalacije, i nazvao je Izraelce "varvarskim cionistima".

Ahmadinedžad je, takođe, oštro kritikovao sankcije zapadnih zemalja uvedene zbog kontroverznog nuklearnog programa Teherana.

Predsednik SAD Barak Obama izjavio je juče pred Generalnom skupštinom UN da će SAD učiniti "sve što moraju" da bi sprečile Iran da napravi atomsku bombu.

Zapadni zvaničnici poslednjih godina napuštaju salu zbog antiizraelskih govora iranskog predsednika u UN.

Ove godine, Ahmadinedžad će poslednji put govoriti pred Generalnom skupštinom,
pošto mu uskoro ističe drugi predsednički mandat.
XS
SM
MD
LG