Dostupni linkovi

Krasnići kritikuje Tačija



Predsednik Skupštine Kosova Jakup Krasnići je izjavio da je premijer Kosova Hašim Tači pogrešio što je pristao na razgovor sa Srbijom o političkim pitanjima.

Krasnići, generalni sekretar vladajuće Demokratske partije (DPK), rekao je da će napustiti stranku ako ona ne bude demokratizovana.

U izjavi prištinskoj televiziji Kohavizion, Krasnići najavio i mogućnost da se kandiduje za predsednika stranke na izborima ove godine. Lider DPK je aktuelni premijer Kosova Hašim Tači.

Krasnići je od Tačija zatražio i da se izjasni o skandalu oko hotela "Grand", gde je navodno zamenik ministra finansija Astrit Harači od zamenika premijera Behdžeta Pacolija tražio 3,6 miliona evra mita da spreči da Kosovska agencija za privatizaciju preuzme hotel zbog neispunjavanja obaveza o privatizaciji.

Kasnije je zbog neispunjavanja obaveza iz ugovora hotel "Grand" oduzet od kupaca, među kojima je bio i Pacoli.

Krasnići je zatražio i da se napravi bilans dosadašnjeg procesa privatizacije jer se, kako je rekao, u klimi koja je stvorena ne može nastaviti privatizacija preostalih preduzeća.

Generalni sekretar vladajuće DKP je optužio pojedine članove svoje stranke da su poslaničke funkcije dobili zahvaljujući mahinacijama unutar partije.
XS
SM
MD
LG