Dostupni linkovi

Živković se kandiduje za predsednika Demokratske stranke


Nekadašnji zamenik predsednika Demokratske stranke i premijer Srbije Zoran Živković izjavio je da je definitivno odlučio da izađe na crtu Borisu Tadiću i ostalim kandidatima i da uđe u trku za novog predsednika Demokratske stranke na partijskim izborima 10. novembra.

"Tadić je još pre dva meseca, ničim izazvan, rekao da bi voleo da ukrsti koplja sa mnom na izbornoj skupštini. Viteški je da mu izađem na megdan i da ga pobedim", objasnio je za Novosti Živković svoje motive za kandidaturu.

On je dodao da je potpredsednik DS Dragan Đilas javno poručio da nikada neće biti protivkandidat Tadiću, i da očekuje da on tu reč i održi.

Biću dodatno razočaran u njega ako je pogazi, rekao je Živković.

"Suštinski razlog je što je moj DS potpuno napustio izvorni program i doprineo mnogim lošim stvarima u Srbiji: od odvajanja Crne Gore, proglašenja nezavisnog Kosova, pa do uništavanja ekonomije i uspostavljanja sistema korupcije jačeg nego pod Miloševićem", naveo je Živković.

Dodaje da je unutar stranke ukinuta demokratija, polemika, i svaka drugačija i da on želi da vrati izvorni program DS, sprovodi bolne reforme, čak i po cenu pada popularnosti.

On je ocenio da je tragikomično da se pravila za učešće na izborima još ne znaju i izrazio sumnju da će izbori u stranci da proteknu regularno.

Sad čujem da će predsedništvo da izabere neki organizacioni odbor koji će da propiše propozicije. U naše vreme, organizacioni odbor je služio da okiti salu i odabere hor za himnu, rekao je Živković, zaključujući: Eto, to je stanje u DS.
XS
SM
MD
LG