Dostupni linkovi

Predsednici opština na severu Kosova traže uvid u sporazum


Predsednici opština Kosovske Mitrovice, Zvečana, Leposavića i Zubinog Potoka zahtevaće od predstavnika vlasti u Beogradu uvid u pismo o primeni sporazuma o integrisanom upravljanju prelazima i tražiti objašnjenje šta to u praksi znači.

Predsednik Opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić je rekao da čelni ljudi lokalnih samouprava dele zabrinutost gradjana zbog pisma šefa pregovaračkog tima Beograda Dejana Pavićevića i zbog činjenice da su o njemu saznali iz medija.

"Niko od predstavnika lokalnih samouprava nije bio obavešten da će taj protokol biti potpisan i zbog toga ćemo zatražiti prijem kod direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju, potpresednika i predsednika Vlade Srbije", rekao je Pantić za televiziju Most iz Zvečana.

On je izrazio očekivanje da će dobiti pojašnjenje o protokolu i načinu kako će on biti sproveden.

"Sigurni smo da je on u suprotnosti sa Ustavom Srbije i da može naneti nenadoknadivu štetu gradjanima na Kosovu i Metohiji", rekao je Pantić.

Predsednik Opštine Zvečan Dragiša Milović je rekao da je dogovor o primeni integrisanog upravljanja na prelazima Jarinje i Brnjak u suprotnosti sa onim što su čuli od predstavnika Vlade koji su, kako je kazao, obećali da će raditi zajedno i da će se o svim potezima obaveštavati.

"Za nas je neprihvatljiv protokol o prelazima i neshvatljivo je da član pregovaračkog tima iz vremena Borka Stefanovića bude na čelu tima za dijalog s Prištinom i kaže da će se formirati radne grupe i da će biti ispravljeno nešto što je za nas Srbe i za našu državu neprihvatljivo", rekao je Milović.
XS
SM
MD
LG