Dostupni linkovi

Đilas: Niko se neće obračunavati s Tadićem preko mene



Zamenik predsednika Demokratske stranke (DS) Dragan Đilas demonatovao je danas postojanje "manifesta", koji je za njega, navodno napisao bivši savetnik Borisa Tadića Goran Vesić i ponovio da ne želi da se bilo ko sa Tadićem obračunava preko njegovog imena, te da u tome neće učestvovati.

U pisanoj izjavi za Tanjug Đilas navodi da je, s obzirom na to da nije tajna da je odnos Tadića i Vesića opterećen sukobima još iz vremena kada je Vesić bio Tadićev savetnik u Ministrastvu vojske, sa sadržajem mejla o navodnom manifestu odmah upoznao Tadićevog šefa kabineta Miodraga Rakića.

"Verovao sam da će na taj način sve nedoumice biti razrešene i da će sadržaj mejla završiti na stolu kod Tadića, a ne u novinama. Običaj je u DS da kada dobijete ovakav mejl odmah ga prosledite svima koje bi sadržaj mogao da interesuje ili da ih dovede u zabludu", naveo je Đilas.

"Što se tiče samog 'manifesta', koji će, kako razumem biti objavljen, ljudi koji prate politiku videće da je to praktično u potpunosti prepisan manifest Laburista iz 1997 godine, dakle dokument koji je star 15 godina", naveo je Đilas.

On je podsetio da su Laburisti na izborima u Engleskoj u maju 2010. doživeli svoj najveći politički poraz u poslednjih 100 godina, da upravo redefinišu svoju politiku i da će njihov novi program biti predstavljen na konvenciji koja se održava krajem ovog meseca u Mančesteru.
XS
SM
MD
LG