Dostupni linkovi

DS: U sporazumima sa Prištinom ne postoji ništa tajnoDemokratska stranka (DS) je danas saopštila da u sporazumima koje je bivša Vlada postigla sa Prištinom ne postoji ništa tajno i da svako ko to tvrdi, govori neistinu.

"I vlast i opozicija bili su upoznati sa sadržajem sporazuma i sam predsednik (Srbije Tomislav) Nikolić je potvrdio da u sporazumima ne postoji ništa tajno, niti protivustavno", ističe se u saopštenju DS.

DS je navela da nova Vlada obmanjuje građane tvrdnjom da je reč o međunarodnim sporazumima koje Vlada mora da ispunjava, već kaže da je puna istina da je reč o zaključcima Vlade koje aktuelna Vlada može i da poništi.

"Međutim, ova vlada želi da ode dalje od tih sporazuma i učini daleko veće koncesije Prištini, pa to pokušava da sakrije tvrdeći da ona sprovodi lošu politiku koju je nasledila", istakao je DS i poručio da, ako Vlada smatra da su sporazumi sa Prištinom protivni
interesima Srbije i štetni, neka ih poništi i ponovo pokrene pregovarački proces.

DS je zatražila od Vlade da prestane da traži krivce za sopstvenu politiku i da građanima iznese istinu i plan za Kosovo.
XS
SM
MD
LG