Dostupni linkovi

Srbija: Uhapšeni članovi kriminalne grupe, među njima državaljni BiH i CG


U policijskoj akciji u više gradova u Srbiji uhapšeno je sedam pripadnika kriminalne grupe osumnjičene za nabavku, transport i distribuciju kokaina i heroina, među kojima i četiri državljana BiH, te tri državljanina Crne Gore.

Policija je 1.149 grama heroina pronašla na graničnom prelazu Gradina 22. septembra, prilikom pregleda Škode Oktavije, registarskih oznaka BiH, u kojoj su se nalazili Vladimir L. i Miroljub J.

Kod ove grupe je tokom pretresa pronađeno i oduzeto više skupocjenih vozila, dva pištolja, oprema za mjerenje narkotika i više od 15.000 dolara.

Ova međunarodna kriminalna grupa je od oktobra 2011. do septembra 2012. godine učestvovala u nabavljanju i krijumčarenju kokaina iz Dominikanske Republike u Sloveniju i Srbiju, te krijumčarenju heroina iz Turske u Srbiju i Sloveniju, te njenoj daljoj distribuciji iz Slovenije u Holandiju.

Tokom rada na slučaju, u više zemalja EU, prvenstveno Sloveniji, Austriji, te i zemljama Južne Amerike, zaplijenjena je veća količina narkotika.

Ovim osobama je određeno zadržavanje u trajanju do 48 sati i oni će biti privedeni sudiji Posebnog odjeljenja Višeg suda u Beogradu.

Praćenje kriminalne grupe trajalo je godinu dana i u njemu su, prema sazanjima RTS-a, policije iz regiona.
XS
SM
MD
LG