Dostupni linkovi

Lunaček:Smjena vlasti u Crnoj Gori bila bi dobra


Smjena vlasti u Crnoj Gori nakon 23 godine bila bi dobra za razvoj demokratije u društvu, ocijenila je poslanik Evropskog parlamenta Urlike Lunaček.Ona je rekla da je demokratsko pravilo u zemljama EU, da se Vlade mijenjaju nakon jednog ili dva mandata.

"Ne kažem da je nužno da vladajuća partija u Crnoj Gori ustupi mjesto nekom drugom, ali promjena bi bila dobra zbog razvoja demokratije", rekla je Lunaček na konferenciji za novinare nove stranke koja će učestvovati na predstojećim izborima Pozitivna Crna Gora (PCG).

Komentarišući navode organizacije MANS o nepravilnostima u Centralnom biračkom spisku, Lunaček je rekla da do izbora ima vremena da se spiskovi srede.

"Te stvari treba srediti, jer ne bilo dobro da postoje bilo kakve sumnje u fer izbore. Crna Gora će, najvjerovatnije, ući u EU nakon Hrvatske", pojasnila je Lunaček i navela da njena Partija zelenih podržava PCG zbog sličnih programskih ciljeva dvije stranke.

Lunaček smatra da se evropski zakoni moraju primjenjivati zbog građana, a ne samo zato što to želi Evropska unija.

Ona je istakla da je zbog toga bitno da PCG nakon izbora uđe u parlament, ocjenjujući da je ta partija posvećena da "dovede" EU u Crnu Goru.
XS
SM
MD
LG