Dostupni linkovi

Protest radnika "Tehnosa" sutra u Beogradu


Bivši radnici čačanskog preduzeća u stečaju Tehnos koji protestuju dva meseca će sutra doći u Beograd i od nadležnih tražiti da im se isplate zarade.

Za isplatu zaostalih zarada postoji presuda suda koju sprečava Agencija za privatizaciju.

Predstavnica radnika u protestu Stoja Kojović rekla je agenciji Beta da će sutra oko 60 bivših radnika Tehnosa početi protest u 10 časova ispred Agencije za privatizaciju koju optužuju da sprečava isplatu njihovih zaostalih zarada iz stečajne mase, za šta postoji presuda Privrednog suda u Čačku.

Oni će posle planiranog tročasovnog protesta ispred Agencije krenuti u protestnu šetnju do Skupštine Srbije.

Od 14 do 17 časova najavili su protest ispred Vlade Srbije gde će tražiti prijem kod premijera, potpredsednika Vlade Srbije i ministra finansija od kojih će tražiti pomoć u rešavanju problema.

Privredni sud u Čačku doneo je 13. jula rešenje kojim se nalaže da se bivšim radnicima Tehnosa nastavi isplata zaostalih primanja od novca koji je prikupljen prodajom preduzeća.

Za novu raspodelu, na koju čeka oko 300 bivših radnika Tehnosa, ima oko 33 miliona dinara, medjutim Agencija za privatizaciju je odobrila
raspodelu 9,5 miliona dinara dok ostatak novca je rezervisala za nastavak stečajnog postupka koji do tada nije bio predvidjen.

Stečjani postupak nad Tehnosom pokrenut je 27. avgusta 2007. godine, od kada to preduzeće prelazi u nadležnost Agencije za privatizaciju.
XS
SM
MD
LG