Dostupni linkovi

Kabul zabranio sve pakistanske novine


Avganistan je zabranio sve pakistanske novine zbog propagande protiv vlasti u Kabulu, saopštilo je danas avganistansko Ministarstvo unutrašnjih poslova.

"Pakistanski listovi puni su izjava u kojima se iznose tvrdnje da avganistanska administracija ne predstavlja dobro svoj narod i da su njeni saveznici iz NATO okupirali zemlju, umjesto da pružaju bezbjednosnu podršku", izjavio je portparol ovog ministarstva Ihsanudin Taheri.

On je dodao da neki listovi prenose govore talibanskih pobunjenika u vrijeme kada vlasti pokušavaju da uključe talibane u mirovne razgovore radi okončanja jedanaestogodišnjeg rata, prenio je Rojters.

"U potpunosti odbacujemo takve izjave, a ova zabrana to pokazuje", rekao je Taheri i dodao da odluku može da poništi samo ministarski ukaz.

Avganistanskoj graničnoj policiji naređeno je da pretrese radnje u istočnim provincijama uz granicu sa Pakistanom i zaplijeni sve kopije pakistanskih novina.

Ovo istočno područje Avganistana bilo je u fokusu operacija stranih i avganistanskih trupa protiv pobunjenika tokom ljetnih mjeseci, uoči povlačenja NATO do kraja 2014. godine.
XS
SM
MD
LG