Dostupni linkovi

Đukanović: Nismo razgovarali o mogućnosti da budem premijer


Predsjednik Demokratske partije socijalista Milo Đukanović rekao je da u vrhu koalicije "Evropska Crna Gora - Milo Đukanović" još nije razgovarano o podjeli funkcija, niti o mogućnosti da on bude premijer.

"To znači da sam nosilac liste koalicije `Evropska Crna Gora` i ništa dalje od toga. Naša koalicija se odlučila da na izborima 14. oktobra ponudi najbolji sastav. Do 14. oktobra ne razgovaramo o podjeli funkcija, već o tome kako da kao tim ostavimo najbolji utisak na građane Crne Gore, dobijemo što veće povjerenje da bi 15. oktobra razgovarali ko bi mogao da preuzme teret odgovornosti", rekao je Đukanović za Televiziju Crne Gore.

Predsjednik DPS-a dodao je da "različite etape i vremena traže različite ljude".

"Jedan personalni sastav Vlade je bio dok smo težili nezavisnosti, drugi profil je bio u periodu nakon sticanja nezavisnosti kada smo koristili pogodnosti ekonomskog i kreditnog buma. Zato mislim da je razuman pristup: Hajde da pobijedimo pa ćemo onda sjesti i odlučiti šta je to najbolje što možemo ponuditi građanima Crne Gore“, naveo je Đukanović.

On je istakao da u predstojećoj kampanji identitetska pitanja, uprkos utisku javnosti, nisu na vrhu prioriteta kampanje, već su to ekonomska i razvojna pitanja.

Predsjednik DPS-a smatra da je aktuelni izborni proces najsloženiji od referenduma.

"Izborno iskušenje doživljamo ozbiljno, jer se suočavamo, ne sa novom kvalitetnijom opozicijom, već sa realnim naraslim ekonomskim problemima i krizom. Sigurni smo da naša koalicija može ponuditi najbolje odgovore na krizu - za dobrobit građana Crne Gore", zaključio je Đukanović.
XS
SM
MD
LG