Dostupni linkovi

Redžepi:Keljmendi nije uhapšen


Ministar unutrašnjih poslova u Kosova Bajram Redžepi demantovao je da je uhapšen Naser Keljmendi, za kojim je raspisana interpolova potjernica.

"Uhapšeno je jedno lice sa potjernice, ali to nije Naser Keljmendi", rekao je Redžepi, demantujući pisanje medija da je uhapšen.

Redžepi u izjavi za agenciju Anadolija demantovao je informacije da je u Peći uhapšen Naser Keljmendi, osoba koja se nalazi na listi američkog predsjednika Baracka Obame zbog trgovine drogom.

"Keljmendi nije uhapšen. Uhapšena je bila jedna osoba slična njemu", izjavio je za agenciju Anadolija ministar Redžepi.

Na pitanje da li to znači da se za Keljmendijem traga na Kosovu po potjernici koju je ovih dana raspisao Sud Bosne i Hercegovine, a nakon provođenja akcije kodnog imena "Lutka", Redžepi je kratko kazao da je to "stvar istrage".

Sud BiH raspisao je međunarodnu potjernicu za više osoba osumnjičenih za organizovani kriminal, a prema nezvaničnim saznanjima, među njima je i Naser Keljmendi, jedan od najuticajnijih narko-bosova u regionu, koji je bio meta policijske akcije "Lutka" sprovedene na području BIH.

Budući da je prema informacijama crnogorske policije 10.septembra iz Crne Gore, prešao na Kosovo, u medijima se špekulisalo da se nalazi u Peći.

XS
SM
MD
LG