Dostupni linkovi

Počinje festival uličnog aktivizma u Beogradu


U Beogradu danas počinje prvi Ulični festival aktivizma Vreva, koji će biti održan i 22. septembra u parku Terazijska terasa i okolini

Posetioci festivala biće u prilici da tokom dva festivalska dana budu učesnici u kulturno-aktivističkim akcijama, koje u sklopu bogatog, raznovrsnog i konceptualno objedinjenog programa, nastoje da pokrenu dobre promene za sve. Kroz veliki broj aktivnosti i na više gradskih lokacija, preko tri stotine učesnika imaće priliku da predstave svoj rad i ideje.

U petak, 21. septembra, istovremenim dešavanjima na različitim lokacijama biće simbolično obeležen početak svega što Vreva po prvi put donosi na ulice Beograda. U Uličnoj galeriji (kod Bezistana) grafiti umetnici započinju crtanje murala, Zelena inicijativa će flash mob akcijom u 17 časova u Knez Mihailovoj ulici ukazati na važnost reciklaže i povesti posetioce u epicentar festivala - park Terazijska terasa, gde počinju mnoge programske aktivnosti.

Ulične izložbe, Snaga ulice i Glas ulice, nastale u saradnji sa Zelenom inicijativom i Hausing centrom, u Knez Mihailovoj ulici i kod Terazijske česme, ukazuju na važnost sakupljača sekundarnih sirovina i položaj beskućnika u našoj zemlji.

Tokom prvog festivalskog dana, posetioci će imati priliku da na glavnoj festivalskoj lokaciji, parku Terazijska terasa, vide performans Nevidljivi u režiji Vere Erac i Mirele Pavlović.

U večernjim satima, u saradnji sa Pesničenjem, pesnici će na glavnoj festivalskoj bini, pod otvorenim nebom, recitovati svoje stihove, dok će nešto kasnije, na istom mestu, svoj aktivistički glas Vrevi dati bendovi Ex>Misha, Midica&The Absent friends, Duboka ilegala i kantautor Daniel Kovač.

Organizatori pozivaju posetioce da ponesu staru majicu ili ceger, jer će se Vreva i ARTifACT potruditi da ih, štampanjem aktivističkih poruka, pretvore u nešto sasvim novo.

U subotu uveče na All That Bass žurci u KC Grad učesnici festivala, zajedno sa posetiocima zatvoriće Festival.
XS
SM
MD
LG