Dostupni linkovi

Nikolić: Srbiji važna podrška Njemačke


Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je danas, primajući novog ambasadora Njemačke u Beogradu Hajnca Georga Vilhema, da se Srbija nalazi u osetljivom političkom trenutku, jer predstoji donošenje važnih i složenih odluka, u čemu očekuje aktivnu podršku i razumevanje Nemačke.

U cilju kompromisnog rješavanja pitanja Kosova, posebno bi nam bilo dragocjena podrška Njemačke da se dogovor posigne na kompromisan, trajan i pravedan način, koji će doprinositi stabilnosti regiona, rekao je Nikolić.

On je istakao da će Srbija visoko cijeniti dalji doprinos Njemačke u procesu što bržeg određivanja datuma za početak pregovora sa EU, uz očekivanje da se Srbiji ne postavljaju uslovi koji nisu važili za druge države.

Nikolić je rekao da su odnosi dvije države intenzivni, sveobuhvatni i dobri i pozvao njemačkog ambasadora da promoviše ulaganja u srpsku privredu.

Ambasador Njemačke je rekao da će Nikolić i vladajuća koalicija nailaziti na razumijevanje u Njemčkoj.

Želimo da vas ohrabrimo da povedete dijalog i o složenim pitanjima, rekao je Georg Vilhem, prema čijim rečima se konstruktivnom saranjom mogu ostvariti dalji pomaci.

Prema njegovim rečima, Njemačka se nada da će Srbija brzo napredovati u približavanju EU.Na putu reformi koji treba preći, i koji će na momente biti težak, Njemačka će podržavati Srbiju kao iskren partner, rekao je ambasador Njemačke.
XS
SM
MD
LG