Dostupni linkovi

Svi poslanici Skupštine Srbije dobili poziv za Paradu ponosa


Poslanik Srpske napredne stranke Marijan Rističević izjavio da je preko Skupštine Srbije svim poslanicima upućen poziv za predstojeću Paradu ponosa 6. oktobra u Beogradu.

Učestvujući u skupštinskoj raspravi, Rističević je kazao da su organizatori "Parade ponosa" objavili da je "svim poslanicima na kućne adrese poslat poziv". "Očigledno je da su taj poziv poslali poštom i da nije stigao na kućne adrese poslanika, već na adresu Narodne skupštine", rekao je Rističević.

On je izrazio nezadovoljstvo što je Skupština Srbije iskorišćena da bude "kurirska služba" jedne organizacije koja se, kako je naveo, najverovatnije finansira od poreskih prihoda iz budžeta jer, tvrdi on, "izgleda da nemamo većih briga od ove".

Rističević je ukazao da sve ostale organizacije u Srbiji nemaju takvu priliku da na isti način distribuiraju svoje pozive narodnim poslanicima Skupštine Srbije.

"Ako im dođem, to će biti veliki bezbednosni rizik, moraće da dođe još 200 pripadnika obezbeđenja, a ukoliko i dalje žele da tamo dođem, ja im stojim na raspolaganju zajedno sa svojim obezbeđenjem", poručio je Rističević.

O predstojećoj Paradi ponosa danas su gu govorile i "Dveri" . Funkcioner tog pokreta, čiji članovi inače učestvuju u radu nekoliko lokalnih skupština opština, izjavio je danas da "Parade ponosa" predstavlja nametanje totalitarne ideologije društvu sa tradicionalnim vrednostima, dodajući da u Srbiji postoji gej lobi.
XS
SM
MD
LG