Dostupni linkovi

Ministarstvo pravde Srbije: Rasvijetliti ubistva novinara


Državni sekretar Ministarstva pravde Danilo Nikolić kaže da sudovi i tužilaštva moraju dati prioritet predmetima koji su u vezi sa nasiljem nad novinarima.On je dodao da je neophodno da svi državni organi ulože maksimalne napore u rasvetljavanju ubistava novinara.

Nikolić je, na jučerašnjem sastanku s predstavnicom OEBS-a za pitanja slobode medija Dunjom Mijatović, kazao da je potrebno i da javnost osudi napade i prijetnje novinarima.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva pravde, Nikolić je sa predstavnicom OEBS-a razgovarao i o pomilovanju novinara Lasla Šaša, i ukazao da taj čin predstavlja dio napora koji se ulaže kako bi se poboljšalo stanje medija u Srbiji.

Sastanku su prisustvovali i drugi članovi delegacije OEBS-a i, kako se navodi, svi prisutni su dali pozitivno mišljenje o pomilovanju Šaša i ukazali da je to značajan korak u unapređenju slobode medija.

Predstavnici OEBS-a insistirali su na činjenici da je Srbija zemlja u kojoj i dalje postoje napadi na novinare i da još nisu rasvetljeni slučajevi ubistva Slavka Ćuruvije, Milana Pantića i Dade Vujasinović.

Državni sekretar je pozvao sve državne organe u Srbiji da preduzmu sve što je u njihovoj nadležnosti radi rasvjetljavanja i procesuiranja učinilaca krivičnih djela na štetu novinara.
XS
SM
MD
LG