Dostupni linkovi

Srbija:Sindikat traži informaciju o tome ko je preuzeo Novosti


Predsjednice Sindikata novinara beogradskih "Novosti" Dragana Čabarkapa zatražila da se javno saopšti da li je vlasnik "Farmakoma" Miroslav Bogićević preuzeo i većinski paket akcija "Novosti".

"'Novosti' se na spisku 24 sporne privatizacije ne nalaze zbog ove transakcije nego zbog promjene vlasničke strukture iz avgusta 2006. o kojoj postoji iscrpan izvještaj Savjeta za borbu protiv korupcije", navela je Čabarkapa u pisanoj izjavi.

Četiri sindikata "Politike" i Sindikat novinara "Novosti" prošlog mjeseca zatražili su od Vlade Srbije da u najkraćem roku saopšti ko su stvarni vlasnici ovih novinski kuća.

Čabarkapa je izrazila zadovoljstvo što je poslednjih dana rasvetljena kupovina 50 odsto udjela "Politike", ali je istakla da je dužna da iznese utisak sindikata da se slučaj "Novosti", iz nekih raloga, zamagljuje i gura u drugi plan.

Prvi potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je "Politiku" kupio vlasnik "Farmakoma" Miroslav Bogićević, koji je, kako tvrdi Vučić, bio natjeran na to od strane najveće opozicione stranke.
XS
SM
MD
LG