Dostupni linkovi

U Njujorku uhapšeno više od 180 ljudiViše od 180 osoba uhapšeno je tokom obeležavanja godišnjice pokreta "Okupiraj Vol strit", povodom koje je na ulice Njujorka izašlo oko 1.000 ljudi.

"Ovde smo kako bi se čuo naš glas i da protestujemo zbog gramzivosti Vol strita", rekao je portparol pokreta Bil Dobs.

Pokret je bio najjači u novembru 2011. godine, kada je uz podršku sindikata, na ulice Njujorka izašlo 30.000 ljudi, ali je posle toga praktično ugašen, pošto su demonstranti isterani iz parka Zukoti u kome su kampovali.

Prvi učesnici obeležavanja godišnjice pokreta okupili su se juče oko sedam časova ujutro po lokalnom vremenu u blizini parka Zukoti, a kao i prošle godine, osudili su gramzivost najbogatijih, visinu dugova za studiranje i isterivanja iz stanova onih koji nisu u mogućnosti da plate kredit za nekretnine.

Policija je sprečila veći broj ljudi da se približe sedištu Berze u Njujiorku, a jedan od portparola Pokreta je izjavio da je policija u noći između ponedeljka i utorka uhapsila 181 osobu.

"Bankari, sram vas bilo", "Ništa se nije promenilo", "Bankari u zatvor", "Mi smo 99 odsto", pisalo je na transparentima koje su nosili učesnici protesta.
XS
SM
MD
LG