Dostupni linkovi

Putin: Rusija treba da bude spremna na odbranu


Predsednik Rusije Vladimir Putin poručio je da Rusija treba da bude spremna na odbranu, imajući u vidu praksu primene sile u savremenim međunarodnim odnosima.

"Vidite šta se dešava u svetu, vidite kako, na žalost, raste primena sile u međunarodnim odnosima. Sve to govori da mi treba da budemo spremni na odbranu, da treba da jačamo odbrambenu sposobnost Rusije“, rekao je juče Putin na poligonu "Rajevski" u Krasnodarskom kraju gde je pratio početak vojnih manevara "Kavkaz-2012".

On je naveo da će vlasti nastaviti orijentaciju na jačanje odbrambene sposobnosti, opremanje trupa savremenom tehnikom i da će rešavati socijalne probleme vojnika.

Prema rečima Putina, oružane snage treba da pokažu spremnost da odgovore na bilo koje izazove i pretnje za nacionalnu bezbednost zemlje.

Putin je takođe uručio nagrade četrnaestorici oficira koji su se istakli tokom manevara. Komandno-štabni manevri "Kavkaz-2012“ trajaće do 23. septembra uz učešće oko 8.000 vojnika i nekoliko stotina jedinica vojne tehnike.

Manevri će se odvijati u dve etape na četiri poligona i u akvatorijama Crnog i Kaspijskog mora, a njima će rukovoditi načelnik generalštaba oružanih snaga Rusije i prvi zamenik ministra odbrane Nikolaj Makarov.

U vežbe će biti uključeni i borbeni brodovi Crnomorske flote i Kaspijske flotile i jedinice pomorske pešadije, a biće ispitani raketni kompleksi „Iskander - M“ i "Bastion“.
XS
SM
MD
LG