Dostupni linkovi

Novi navijački izgredi u BiH



U blizini Mostara noćas je napadnut kombi u kome se nalazilo devet navijača Fudbalskog kluba /FK/ "Slavija" iz Istočnog Sarajeva.

Napad se dogodio oko 2.00 časa na dijelu magistralnog puta između mjesta Salakovac i Bijela, a kombi se kretao u pravcu Sarajeva, budući da su se navijači vraćali sa utakmice u Gabeli. Prema nezvaničnim informacijama, napadači su presreli vozilo, razbili zadnje vjetrobransko staklo i u kombi ubacili dvije baklje.

Nakon toga, pobjegli su prema sjeveru u smjeru Jablanice, dok je kombi u potpunosti izgorio. U napadu je povrijeđen vozač kombija, koji je prebačen u kliničku bolnicu Mostar. Ostali putnici nisu povrijeđeni i smješteni su u Policijskoj stanici Mostar Sjever, gdje su im uzete izjave i čekaju prevoz kućama.

Ovaj incident dogodio se dva dana nakon što je došlo do navijačkih izgreda u Mostaru navijača FK Željezničar iz Sarajeva i NK Zrinjski iz Mostara prilikom čega je demolirano nekoliko ugostiteljskih objekata.

Početkom nove sezone Premijer lige BiH Odbor za normalizaciju Nogometnog saveza BiH ukinuo je zabranu organiziranog dolaska gostujućih navijača koja je bila uvedena uslijed sličnih huliganskih izgreda koji su se proteklih sezona događali u svim krajevima BiH.
XS
SM
MD
LG