Dostupni linkovi

Dačić u Banjaluci: Specijalne veze moraju davati konkretne rezultate


Specijalne paralelne veze Srbije i Republike Srpske moraju početi da daju rezultate koje će građani da propoznaju kao boljitak, a oblasti u kojima ekonomska saradnja može biti unapređena su brojne, poručio je u nedelju u Banjaluci premijer Srbije Ivica Dačić.

Dačić je, posle sastanka sa predsednikom Vlade Republike Srpske Aleksandrom Džombićem, rekao da rezultati saradnje Beograda i Banjaluke moraju biti vidljiviji, i da je današnji sastanak upravo iskorišćen kao prilika da se pripremi plodotvorna zajednička sednica dveju vlada, prenosi Tanjug.

Prema njegovim rečima, ima mnogo mogućnosti za zajedničke projekte i investicije, a neki od tih projekata su i šireg regionalnog karaktera, bilo da je reč o saobraćajnoj infrastruturi energetici ili drugim granama gde Srbija i RS imaju komparativne prednosti.

"Mi želimo da razvoj odnosa bude održiv i da građani osete napredak i boljitak od specijalnih veza", kazao je Dačić, istakavši da vlade moraju da preopoznju i rešavaju svakodnevne probleme građana.

Premijer RS Aleksandar Džombić dodao je da je sa Dačićem razgovarao i o aranžmanima koje Srbija i RS imaju sa Međunarodnim monetarnim fondom, objasnivši da su ti aranžmani od velike važnosti za kredibiltet kod međunarodnih finansijskih institucija.

Džombić se saglasio da saradnja Beograda i Banjaluke može biti znatno unapređena.
XS
SM
MD
LG