Dostupni linkovi

Saslušan čovek koji se povezuje s filmom o muslimanima


Američki producent Nakula Basli Nakula, koji se dovodi u vezu s kontroverznim niskobudžetnim filmom "Nevinost muslimana" zbog kojeg je došlo do masovnih nereda u islamskom svetu, saslušan je u subotu u policiji.

Nakula je sam došao u policijsku stanicu u svom gradu Keritos, u Kaliforniji, gde je dao izjavu saveznim inspektorima. Oni treba da utvrde da li Nakula, ranije osuđen za finansijski prekršaj, prekršio uslovnu kaznu od pet godina na koju je osuđen.

Zbog prevare 2010. godine Nakuli je, kao deo kazne, zabranjeno da koristi internet ili računare. Ukoliko se utvrdi da je on to ipak učinio, Nakula će biti poslat u zatvor na odsluženje kazne. Za sada nije poznato šta je Nakula izjavio na saslušanju.

U američkim medijima Nakula, koji je hrišćanin a za sebe kaže da je poreklom Kopt, dovodi se u vezu s filmom "Nevinost muslimana".

Zbog tog filma došlo je do velikih protesta u muslimanskom svetu, a u znak odmazde u napadnut američki konzulat u Bengaziui i ubijen ambasador SAD u Libiji i još trojica ljudi.
XS
SM
MD
LG