Dostupni linkovi

Mostar danas poprište navijačkih nereda


Uoči subotnje utakmice nogometnog prvenstva BiH između Zrinjskog i Željezničara, u Mostaru su danas zabilježena dva veća navijačka incidenta.

Po riječima glasnogovornika MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije Srećka Bošnjaka, nenajavljena skupina od oko 50 navijača Željezničara jutros je stigla u Mostar te je po dolasku demolilarala ugostiteljski objekt "Ultras puba" u kojemu se okupljaju navijači Zrinjskog.

"Intervencijom specijalne policije navijači Željezničara spriječeni su u daljnjem narušavanju javnog reda i mira. Do sada je uhićeno devet osoba, s tim da se i dalje vrši identifikacija osoba koje su sudjelovale u izgredu, pa ova brojka vjerojatno nije konačna", kazao je Bošnjak.

Oko 13 sati dogodio se i drugi incident kada je veća grupa osoba, vjerojatno navijača Zrinjskog, upala i uništila kafić na Bulevaru, ratnoj crti razdvajanja. I ovoga puta intervenirala je specijalna policija.

U poslijepodnevnim satima u Mostar bi trebala stići najavljena skupina od oko 150 gostujućih navijača, a po riječima glasnogovornika županijskog MUP-a, policija trenutno vrši procjenu situacije, nakon čega će odlučiti hoće li tim navijačima biti dopušten dolazak na utakmicu koja bi trebala početi u 19 sati i 30 minuta.
XS
SM
MD
LG