Dostupni linkovi

Nikolić-Vorlik: Unaprijediti raygovore sa Prištinom


Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da je država spremna da unaprijedi razgovore sa privremenim vlastima u Prištini radi poboljšanja života svih građana Kosova i Metohije, ali bez zadiranja u suverenitet i teritorijalni integritet Srbije.

Nikolić, koji je danas u Beogradu primio u oproštajnu posjetu ambasadora SAD u Srbiji Meri Vorlik, izrazio je uvjerenje da Amerika može mnogo da pomogne Srbiji.

On je tokom razgovora izrazio saučešće američkom narodu zbog nedavnih ubistava američkih diplomata u Libiji.

Vorlikova je rekla da su SAD prijatelj Srbije i dodala da postoje oblasti, poput telekomunikacija ili energetike, gdje bi postignuti sporazumi između Beograda i Prištine mogli biti korisni za sve građane, saopšteno je Pres službe predsjednika Srbije.

Ona je izrazila žaljenje što odlazi u trenutku kada se Srbija suočava sa velikim ekonomskim problemima, dodajući da bi borba protiv korupcije, koja je započeta, kao i početak stabilizacije ekonomske situacije, mogli da budu pozitivan znak američkim investitorima da je Srbija bezbjedna za ulaganja.

Prema njenim riječima, američke firme bile bi zainteresovane da ulažu u ekološke izvore energije u Srbiji, poput izgradnje elektrana na vetar.

Amerika nastavlja da podržava Srbiju na njenom putu evropskih integracija, poručila je odlayeća ambasadorka Meri Vorlik.
XS
SM
MD
LG