Dostupni linkovi

Gradonačelnik Novog Sada: Na redu revizija javnih preduzeća


Zadovoljan sam da je SNS posle dva meseca, posle intenzivnih razgovora uspela da sruši postojeću vlast u Novom Sadu i da donese političke promene, rekao je za Radio – televiziju Vojvodine gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, gostujući u emisiji "1 na 1" RTV-a.

Vučević je istakao da ne osporava to ko je dobio legalitet odbornika u skupštini grada.

"Sumnjao sam u izborni postupak i glasanje 6. maja, ali danas mogu da kažem da ću sa pozicije gradonačelnika imati mogućnost da kontrolišem sve", rekao je Vučević.

Gradonačelnik Vučević je rekao da je priča da je nova koalicija, kako je naveo, svojevrsna "horda zla" nije tako jednostavno objašnjenje za novu skupštinsku većinu i da je to "jednostran pogled na pravljenje nove političke većine u skupštini Novog Sada".

Na pitanje o Statutu AP Vojvodine gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević odgovorio je da SNS nakon usvajanja isti više nije kritikovala. "Pokrajinska administracija će biti kao neki otuđeni objekat, u celokupnom političkom sistemu države Srbije", rekao je on.

"Mislim da je Bojan Pajtić vukao sve konce u Novom Sadu, oko tog ludačkog otpora smeni lokalne vlasti", rekao je Vučević.

On je upitao: "Kome odgovara tenzija u Vojvodini?".Vučević je nakon toga odgovorio: "Onima koji gube pozicije i fotelje".

"Kad god se dešava da Demokratska stranka gubi pozicije, dešava se da se lomi tabla Zorana Đinđića", rekao je Vučević.

Za sledeće poteze novoformirane gradske većine gradonačelnik Vučević je najavio reviziju rada javnih preduzeća i smanjenje plate gradonačelnika.

"Sve što nije u skladu sa zakonom o lokalnoj samoupravi moraće da se menja", rekao je on.

Vučević je istakao da je katastrofalno stanje u javnim preduzećima i da se očekuje promena vlasti u još nekoliko gradova Vojvodine .

On je na pitanje o prekomponovanju vlasti u prestonici Srbije odgovorio da nema ingerencija da priča o promeni vlasti u Beogradu, ali da je, kako je istakao, Demokratska stranka pogubno vršila vlast u lokalnim samoupravama.
XS
SM
MD
LG