Dostupni linkovi

CG: Đukanović i još osmorica pred odborom zbog Telekoma


Članovi Anketnog odbora za prikupljanje činjenica i informacija o korupciji u privatizaciji Telekoma Crne Gore prihvatitli su prijedlog predsjednika tog tijela, Andrije Mandića, o uzimanju izjava od svih devet osoba koje je predložio.

Svi članovi Odbora, osim poslanika Socijademokratske partije (SDP) Raška Konjevića, koji je bio uzdržan, prihvatili su Mandićev predlog. Saslušanja bi, kako je dogovoreno na sjednici, trebalo da počnu od ponedjeljka.

Na Mandićevom spisku se nalaze predsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) i bivši predsjednik Vlade, Milo Đukanović, suvlasnik Univerziteta Donja Gorica (UDG) i nekadašnji zamjenik predsjednika Savjeta za privatizaciju, Veselin Vukotić. Tu su i bivši predsjednik Tenderske komisije, Branko Vujović, i nekadašnji ministar ekonomije, Darko Uskoković.

Pored funkcionera, Mandić je predložio da se saslušaju i bivši direktori Telekoma Crne Gore, Moneta i Euromarket banke, Oleg Obradović, Milan Perović, Miodrag Ivanović i Branimir Pajković, kao i predsjednik Atlas grupe Duško Knežević.

Konjević je, pozivajući se na Zakon o parlamentarnoj istrazi, predložio da se saslušaju samo bivši finkcioneri Vlade, Đukanović, Vujović i Uskoković.
XS
SM
MD
LG