Dostupni linkovi

Dačić u Sarajevu: Prošlost ne možemo menjati


Prošlost ne možemo izmeniti, ali možemo se potruditi da nam budućnost bude bolja, a Srbija i Vlada Srbije koju vodim će učiniti sve da ovaj deo sveta ne bude više poznat po sukobima nego po regionalnom miru i stabilnosti, kazao je u sredu u Sarajevu ministar unutrašnjih poslova i premijer Vlade Republike Srbije Ivica Dačić.

Dačić je razgovarao sa predsedavajućim Saveta ministara BiH Vjekoslavom Bevandom na marginama Međunarodne konferencije "Sigurnost Balkana, tehnologija i obrazovanje - izazovi u svijetu kibernetičke infrastrukture".

"Najlakše je obrazlagati ono oko čega se ne možemo složiti, a najteže je i zahteva najveći napor potražiti ono što nam je zajednički interes", smatra Dačić.

Naglasio je da bez obzira na probleme koje su dve zemlje imale u prošlosti ne postoje narodi i države koji su međusobno bliži nego što su to narodi koji žive u BiH, Crnoj Gori, Hrvatskoj i Srbiji.

Predsjedavajući Bevanda je kazao da su na sastanku ustanovili jedinstven zaključak da se u bilateralni odnos krene bez predrasuda. Potrebno je više raditi na konkretnim stvarima i okrenuti se budućnosti.

"Mi smo zemlje regije upućeni jedni na druge i mnogo toga zajednički možemo rešiti, a da ne izazivamo nove probleme", zaključio je Bevanda.
XS
SM
MD
LG