Dostupni linkovi

Nastavljena sednica Skupštine Novog Sada



Sednica Skupštine grada Novog Sada, na kojoj će biti reči o zahtevu za smenu gradskih vlasti, počela je nešto pre 13 sati, nakon duže pauze određene zbog toga
što su u sali boravile neovlašćene osobe.

Prvobitno je bilo utvrđeno da sednici prisustvuje svih 78 odbornika a nakon intervencije odbornika Srpske radikalne stranke Milorada Mirčića da se u sali nalaze i neovlašćene osobe, zasedanje je prikinuto.

Predsednica Skupštine Novog Sada Aleksandra Jerkov naložila je u pauzi skupštinskim službama da legitimisanjem utvrde ko sve može da prisustvuje sednici. Ona je novinarima kazala da su pojedine od tih osoba dobacivale i pretile odbornicima i dodala da je o tome obavestila policiju.

Te osobe, njih oko 30, na zahtev skupštinskog obezbeđanja u početku nisu htele da napuste salu i predstavili su se kao obezbeđenje Miloša Vučevića, koji je predsednik novosadskog odbora Srpske napredne stranke.

Jerkov je dodala da neće nastaviti sednicu dok god se ne obezbede uslovi za normalan rad, odnosno dok je skupštinsko obezbeđenje ne obavesti da su neovlašćena lica napustila salu.

Nakon nekog vremena većina tih osoba napustila je salu, pa je sednica nastavljena.
XS
SM
MD
LG