Dostupni linkovi

Sanino: Brisel zadovoljan strukturom pregovaračkog tima Crne Gore


Tehnička priprema Crne Gore za pregovore sa EU je dobra, a Brisel je zadovoljan strukturom pregovaračkog tima, rekao je generalni direktor Direkcije za proširenje Evropske komisije Stefano Sanino.

Sanino, koji se sastao sa crnogorskim predsjednikom Filipom Vujanovićem u Sarajevu, gdje se održava Međunarodna konferencija za mir, rekao je da je Crna Gora u junu ostvarila važan korak, a sada se radi na otvaranju pregovora o nekim poglavljima.

"Izuzetno smo zadovoljni našom saradnjom", naglasio je Sanino, te dodao da je Brisel posebno zadovoljan širokim konsenzusom koji postoji u crnogorskom društvu o evropskim integracijama.

Vujanović je rekao da je očigledno da postoji puna spremnost da se pregovori i faktički realizuju i da se otvore što prije, saopšteno je iz kabineta predsjednika Crne Gore.

"U tehničkom smislu veoma intenzivno se radi da oni otpočnu i postoji puno raspoloženje da se zajedničkim naporom, očekujem odmah nakon parlamentarnih izbora, uđe i u faktičku pregovaračku poziciju sa EU", rekao je Vujanović, koji je uvjeren da će pregovori početi tokom kiparskog predsjedavanja EU.
XS
SM
MD
LG