Dostupni linkovi

Izložba "Miraz" o ženskom nasleđu na prostoru bivše SFRJ u Beogradu


Centar za savremenu umjetnost Sarajevo (SCCA), u saradnji sa Centrom za kulturnu dekontaminaciju otvara izložbu MIRAZ u Beogradu, u utorak, 11. septembra 2012. u 19 časova. Izložba traje do 22..septembra 2012.

Izložbom MIRAZ uspostavljen je kreativni dijalog između autorki / autora iz pomenutih centara bivše Jugoslavije koje / koji dijele zajedničko historijsko naslijeđe i rade na sličnoj umjetničkoj, rodnoj i društvenoj platformi.

Jezgro izložbe čine umjetnice iz Sarajeva. Njima se svojim radovima pridružuju umjetnice i umjetnici iz Ljubljane, Beograda i Zagreba.

Izložba MIRAZ je dio projekta „Žensko naslijeđe – doprinos jednakosti u kulturi“ čiji je noslilac Centar za ženske studije iz Zagreba (2011.- 2012.). Partnerske organizacije u ovom projektu su: Centar za ženske studije i Žene u crnom iz Beograda, Srpski kulturni centar Danilo Kiš iz Ljubljane, Casa Internazionale delle donne iz Trsta i Centar za savremenu umjetnost, Sarajevo (SCCA).

MIRAZ organizuje SCCA. On tokom 2012. godine putuje u gradove u kojima djeluju organizacije koje učestvuju u projektu. Nakon Ljubljane i Trsta, MIRAZ stiže u Beograd.

Ovaj MIRAZ posvećen je feministkinji Žarani Papić.

Na izložbi učestvuju: Alma Suljević (Sarajevo), Danica Dakić (Sarajevo), Darinka Pop-Mitić (Beograd), Dejan Habicht (Ljubljana), Gordana Anđelić Galić (Sarajevo), Kristina Leko (Zagreb), Maja Bajević (Sarajevo), Marjetica Potrč (Ljubljana), Milica Tomić (Beograd), Renata Poljak (Zagreb), Sanja Iveković (Zagreb), Šejla Kamerić (Sarajevo), škart (Beograd), Tanja Lažetić (Ljubljana).
XS
SM
MD
LG