Dostupni linkovi

Doček zlatnih bh. paraolimpijaca: Vi ste naš ponos


Osvajači zlatne medalje na Paraolimpijskim igrama u Londonu u sjedećoj odbojci dočekani su u Sarajevu, 10. septembar 2012.
Osvajači zlatne medalje na Paraolimpijskim igrama u Londonu u sjedećoj odbojci dočekani su u Sarajevu, 10. septembar 2012.
Osvajači zlatne medalje na Paraolimpijskim igrama u Londonu u sjedećoj odbojci, stigli su u Sarajevo. Bh. najtrofejniju sportsku selekciju dočekalo je nekoliko stotina građana.

Dva puta su bili svjetski prvaci, šest puta evropski, a sada su drugi put donijeli zlato sa Paraolimpijskih igara. Kapiten bh. reprezentacije u sjedećoj odbojci Sabahudin Delalić rekao je kako je prvi put zaplakao u sportu nakon što je BiH pobijedila selekciju Irana 2002., a zaplakao je i sada kada su pobjedom protiv Irana osigurali zlato.

"Bile su to, naravno, suze radosnice. Moram vam reći, iako sam ja nagovještavao finale, pa čak i zlatnu medalju u svojim izjavama, ova medalja je ipak neočekivana. Ipak, prednost našeg tima je što svi dišemo kao jedna porodica. Druge ekipe to nemaju i zato nemaju ovakve rezultate", kazao je Delalić.

(FOTOGALERIJA: Doček paraolimpijaca u Sarajevu)


Selektor reprezentacije Mirza Hrustemović na press konferenciji upriličenoj nakon što je reprezentacija BiH u sjedećoj odbojci stigla u Sarajevo, rekao je da koliko god se činilo da je zlatna medalja neočekivana, ona ipak zaslužena.

"Mi smo još ranije udarili dobre temelje ovoj ekipi i to daje rezultata. A, moram vam reći da što nam je teže, nama je sve ljepše, valjda smo se tako navikli boriti i u životu", kazao je Hrustemović.

Izabranike Mirze Hrustemovića, Sarajlije su dočekale aplauzom i povicima “Vi ste naš ponos”. Atmosfera na dočeku je bila odlična, a većini građana ova zlatna medalja znači mnogo.

“Ova medalja znači mi više nego ijedna do sada koja je osvojena, zato što su ti ljudi i ranije pokazali koliko vrijede i šta znače za bh. sport”, “Mnogo mi znači. Mi smo došli baš sa tom namjerom da ih dočekamo, jer u moru nedaća koje su se dogodile Bosni i Hercegovini, ovo je ohrabrenje", kazali su.



Doček zaslužnih sportista nije prošao bez govora predstavnika vlasti Kantona Sarajevo i ispraznih obećanja da se u sport treba ulagati.
XS
SM
MD
LG