Dostupni linkovi

Film o dubrovačkom fotografu Pavu Urbanu u finalu Prix Europe


Dokumentarna radio-drama "Ovo je ratni dnevnik. Izvještava Pavo Urban" dramaturga Hrvoja Ivankovića i Hrvatskog radija u finalu je za nagradu Prix Europa.

European Broadcasting Festival svake godine dodjeljuje to prestižno priznanje ponajboljim televizijskim, radijskim i 'online' produkcijama. Prix Europa je od 1987., kada je osnovan, prerastao u najveći europski festival za televizijske, radijske i online produkcije, a cilj mu je da se te produkcije objavljuju i distribuiraju diljem Europe.

Iz Hrvatske je, uz film o fotografu Pavu Urbanu koji je poginuo 6. prosinca snimajući bombardiranje Grada, nominiran i dokumentarni film "Ratni reporter" Silvestra Kolbasa, u kategoriji najboljeg televizijskog dokumentarnog filma, intimna ratna priča nastala u produkciji Factuma koja prati zbivanja tijekom agresije na Hrvatsku 1991.

Ivankovićeva radio-drama potaknuta je Urbanovim posljednjim pismom, kojeg je dvadesetak dana nakon što je poginuo, primila njegova djevojka Mara Bratoš.
Hrvatski dokumentarci u konkurenciji su s više od 230 radova, izabranih između 650 prijava iz četrdestak zemalja.

Festival će se održati od 20. do 27. listopada u Berlinu i na njemu će sudjelovati oko tisuću medijskih profesionalaca iz cijele Europe. Dobitnici će biti proglašeni 26. listopada.
XS
SM
MD
LG