Dostupni linkovi

U centru Beograda pretučen gej mladić


U noći između petka i subote nekoliko osoba brutalno je pretuklo gej mladića V.M. (25) u parku u Fruškogorskoj ulici u Beogradu, nanevši mu teške telesne povrede, saopštila je Gej strejt alijansa (GSA).

"Napad se dogodio oko 1.30 sati, a pretučenog mladića, koga je policija zatekla u polusvesnom stanju, Hitna pomoć je prevezla u Urgentni centar gde mu je konstatovano više teških telesnih povreda kao što su kontuzija glave, istegnuće vrata, naprsline na zubima donje vilice, više masnica, podliva, oguljotina po licu i drugo", navedeno je u saopštenju GSA.

U saopštenju piše da su V.M. i V.D. u noći napada prolazili kroz park idući ka obližnjem gej klubu kada su iz parka začuli povike "Pederi, pederi!". Njih dvojica su zastali i pogledali u pravcu iz kojih su dolazili povici ugledavši šestoricu mladića starosti između 16 i 20 godina koji su sedeli na klupama u parku i koji su odmah zatim skočili i potrčali u njihovom pravcu.

"V.D. je, videvši da jedan od napadača trči ka njemu sa mesarskim čekićem u ruci, počeo da beži i uspeo je da mu umakne utrčavši u baštu kafića iz koje je pozvao policiju. U međuvremenu napadači su se domogli V. M. i brutalno ga pretukli u parku nanevši mu teške telesne povrede i odmah zatim se razbežali verovatno iz straha od policije", stoji u saopštenju Gej strejt alijanse.

Policija je na mesto napada došla nakon nekoliko minuta ali nije zatekla napadače, a na poziv policije ubrzo je stigla i hitna pomoć koja je povređenog V M. prebacila u Urgentni centar gde mu je ukazana pomoć nakon čega je oko sedam sati ujutru pušten kući.

Pored pretučenog V.M. policija je na mestu napada zatekla bačen mesarski čekić i jednu jaknu za koje se pretpostavlja da ih je ispustio neko od napadača.

U saopštenju piše da je "za Alijansu ovo nesumnjivo još jedan u nizu slučajeva nasilja iz mržnje koji se događaju jedino zbog toga što su žrtve drugačije, stvarne ili pretpostavljene, seksualne orijentacije".

GSA zahteva i od policije i od svih drugih nadležnih organa da i ovaj i prethodne slučajeve nasilja bez odlaganja rasvetle, identifikuju počinioce i privedu ih pravdi.
XS
SM
MD
LG