Dostupni linkovi

Ješić: Đilas ima veću podršku od Tadića u DS


Član Glavnog odbora Demokratske stranke Goran Ješić smatra da Dragan Đilas ima veću podršku partije od aktuelnog predsednika DS Borisa Tadića.

On tvrdi da na to ukazuje ishod glasanja članova odbora koji su većinski juče podržali predlog Bojana Pajtića i Ðilasa da se na izbornoj skupštini glasa delegatskim sistemom, a ne da budu organizovani opšti izbori, kako je predlagao Tadić.

Ishod izbora je, kako tvrdi, jasno pokazao snage dvojice kandidata, Tadića i Đilasa, za budućeg predsednika DS.

"Na jednu stranu su se izdvojili odbori koji imaju ozbiljne političke rezultate i s druge oni koji su imali loš rezultat. To je pokazalo glasanje i to je pokazao rezultat glasanja", rekao je Ješić Tanjugu.

On je naglasio da se u delu demokrata koji podržavaju beogradski i vojvođanski odbor, odnosno Ðilasa i Pajtića, još nije razgovaralo o kandidatima, ali da očekuje da Ðilas uđe u trku za predsednika.

On nije isključio mogućnost da se još neko kandiduje. "Verovatno postoje i drugi zainteresovani za to mesto", kaže Ješić.

Ješić je ocenio da je prihvatanjem vanredne izborne skupštine demokrata ispunjen glavni cilj opcije koja se zalaže za promene rukovodstva.

"Prihvaćen je naš zahtev, što je bio glavni cilj u ovom trenutku - da se DS konsoliduje, sazove izbornu skupštinu i izabere i novu politiku i nove ljude koji će voditi stranku. I to je prihvaćeno", naveo je Ješić.
XS
SM
MD
LG